Tiedote 20.4. - Sarapihan Terveysasemalla otetaan käyttöön tiimimalli ma 2.5.2023 alkaen

Mäntänvuoren Terveys ottaa Sarapihan terveysasemallaan käyttöön tiimimallin. Jatkossa terveysasemalla on käytössään yksi numero ajanvaraukseen ja hoidontarpeen arviointia varten p. 03 254 3320. Juupajoella palvelua tarjotaan entiseen tapaan.

Kiireettömät asiat pyydetään hoitamaan jatkossakin arkisin klo 8–16 ja perjantaisin sekä pyhien aattoina klo 8–15. Kiireellisiin asioihin vastataan edelleen myös iltaisin ja viikonloppuisin. Vastaanotolle soittaessa hoitaja tekee hoidon tarpeen arvion ja ohjaa asiakkaan eteenpäin tarpeenmukaiseen palveluun. Muutokset tulevat voimaan 2.5.2023 alkaen.

Mäntänvuoren Terveys ottaa Mäntän terveysasemallaan käyttöön tiimimallin

Tiimimallin tarkoitus on laadukas ja suositukseen perustuva hoidon tarpeen arviointi nopeasti jo yhteydenoton yhteydessä, sekä nopea tarpeen mukainen hoitoon pääsy. Tiimimallin avulla pystymme vastaamaan 1.9.2023 lähtien tulevaan hoitotakuun lainsäädäntöuudistukseen, jonka myötä hoitoon tulee päästä 14 vuorokauden kuluessa hoidon tarpeen arvioinnista.

14 vuorokauden enimmäisaika ei koske

  • hoito- tai kuntoutussuunnitelman mukaisia hoitotapahtumia
  • perusterveydenhuollossa toimivan muiden lääketieteen erikoisalojen kuin yleislääketieteen erikoislääkärin vastaanottoja
  • hoitotapahtumia, jotka tehdään yksinomaan terveydenhuollossa laadittavan todistuksen tai lausunnon saamiseksi
  • terveyttä ja hyvinvointia edistäviä palveluja kuten terveysneuvontaa ja terveystarkastuksia eikä muita ennaltaehkäisevän terveydenhuollon palveluita

Tiimimallin tavoitteena on vahvistaa terveydenhuollon peruspalveluja ja parantaa palveluiden saatavuutta. Nopeammalla palveluihin pääsyllä voidaan ehkäistä ongelmien kasautumista ja pitkittymistä ja vähentää erityistason palveluiden tarvetta. Hoitoon pääsyn viivästyminen voi pahentaa asiakkaan tilannetta ja monimutkaistaa monien terveysongelmien hoitoa ja näin lisätä kustannuksia. Nopeampi pääsy kiireettömään hoitoon perusterveydenhuollossa vähentää asiakkaiden tarvetta hakeutua päivystyspalveluihin. Tällöin asiakkaat ohjautuvat palveluihin, joilla voidaan vastata paremmin heidän tarpeisiinsa.

Muu asiointi terveysasemalla

Verkkoajanvaraus

Huomaathan, että voit varata itsellesi ajan verkosta seuraaviin palveluihin

  • Lääkkeelliset pistokset
  • Verenpaineen mittaukseen
  • rokotukset
  • ompeleiden poisto
  • korvahuuhtelu
  • matalankynnyksen mielenterveyspalvelut

Verkkoajanvaraukseen pääset täältä.

Tiedotus!

Huom! Kuulohoitajan puhelinnumero 044 466 3366 ei palvele enää 2.5. alkaen, kuuloasioissa yhteys ajanvarausnumeroon.

KESÄN AJALLE TIEDOTUS

Määräaikaiskontrollit hoidetaan pääasiassa kesäajan ulkopuolella.

Juhannuksesta elokuun loppuun hoidetaan ensisijaisesti vain kiireelliset asiat.

Muistathan uusia reseptisi ennen kesäkauden alkua kuntoon!

Juupajoen terveysaseman sulku on 26.6.-30.7.2023
Juupajoen laboratorio kiinni 12.6 - 30.7.2023