Kiireellinen hoito

Kiireellinen hoito on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille tai loukkaantuneille

Terveysasemalla on käytössään yksi numero ajanvaraukseen ja hoidontarpeen arviointia varten p. 03 254 3320. Juupajoella palvelua tarjotaan entiseen tapaan. Vanha kiirevastaanoton numero ei ole enää käytössä 2.5.2023 alkaen.

Kiireettömät asiat pyydetään hoitamaan jatkossakin arkisin klo 8–16 ja perjantaisin sekä pyhien aattoina klo 8–15. Kiireellisiin asioihin vastataan edelleen myös iltaisin ja viikonloppuisin. Puhelussa hoitaja tekee hoidon tarpeen arvion ja ohjaa asiakkaan eteenpäin tarpeenmukaiseen palveluun.

Huom! Laboratoriotulosten ja muiden kiireettömien tulosten ja lähetteiden soitto arkisin ma - to klo 8 - 16, pe sekä arkipyhien aattoina klo 8 - 15. Mikäli ajanvarauksessa on ruuhkaa, voitte jättää takaisinsoittopyynnön, jolloin teille soitetaan takaisin saman päivän aikana. Vastaaja antaa ohjeet, miten soittopyyntö jätetään. On tärkeää kuunnella ohje loppuun saakka. Takaisinsoitto toimii virka-aikana.

Klo 24 - 8 sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeen pääsääntöisesti puhelimitse ja järjestää tarkoituksenmukaisen hoidon, tarvittaessa lääkäriä konsultoiden. Yöaikaan klo 24 - 8 lääkäri on pääasiassa osaston ja asumisyksiköiden käytettävissä. Hoito annetaan hoidon tarpeen mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä.

Kiirevastaanotolla asioidessa ei ole syytä säilyttää suuria rahasummia eikä arvoesineitä mukana. Kiirevastaanotto ei vastaa asiakkaan hallussa olevasta henkilökohtaisesta omaisuudesta.

Hätätilanteissa soitetaan aina hätänumeroon 112!

Mänttä-Vilppula

Osoite:
Mäntän pääterveysasema (Sarapiha)
Pakkaajankatu 18 C, 35800 Mänttä
Puh. 03 254 3320

Terveyskeskuksen ajanvarausnumerossa toimintakatkoja 23.2. – 25.2.2024. Jos olet kiireellisen hoidon tarpeessa, voit soittaa Mäntän terveysaseman kiirevastaanotolle numeroon 044 466 3366 tai päivystysapunumeroon 116117.

Juupajoki

Osoite:
Juupajoen terveysasema
Koskitie 50, 35500 Korkeakoski

Kiireellistä hoitoa tarvittaessa otetaan yhteys puhelimitse Mäntän Sarapihan kiirevastaanotolle, puh. 03 254 3320. Hoitaja arvioi hoidon tarpeen ja ohjaa resurssien mukaan virka-aikana joko omalle terveysasemalle Juupajoelle tai Mäntän Sarapihan kiirevastaanotolle ja virka-ajan ulkopuolella Mäntän Sarapihan kiirevastaanotolle.

Hätätilanteissa soitetaan aina hätänumeroon 112

1.1.2021 lähtien Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen kuntien asukkaat voivat ottaa yhteyttä kiireellistä hoitoa tarvittaessa myös Pirkanmaan yhteiseen päivystysapunumeroon 116117. Numero palvelee joka päivä kaikkina vuorokauden aikoina. Puheluihin vastaavat tehtävään perehdytetyt sairaanhoitajat, jotka arvioivat hoidon tarpeen, ohjaavat oikeaan hoitopaikkaan ja antavat hoito-ohjeita äkillisiin terveysongelmiin.

Puhelun alussa pirkanmaalainen soittaja valitsee oman asuinkuntansa mukaisen palveluntuottajan kahdesta eri vaihtoehdosta. Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen kuntien asukkaat valitsevat vaihtoehdoista Pirkanmaan sairaanhoitopiirin.

Tampereen yliopistollisen keskussairaalan ensiapuyksikössä, Acutassa, hoidetaan ne äkillisesti loukkaantuneet ja sairastuneet potilaat, joita ei voida hoitaa Mäntän Sarapihan kiirevastaanotolla. Acutan päivystysvastaanotto toimii ympäri vuorokauden. Päivystysvastaanotto on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille ja loukkaantuneille, joiden tulee saada nopeasti hoitoa tai joiden henki on uhattuna tai joille hoidon viivästyminen voi aiheuttaa pysyvää terveydellistä haittaa. Acutaan mennään lääkärin lähetteellä tai Pirkanmaan yhteisen päivystysavun (puh. 116117) ohjaamana, hätätilanteissa suoraan ambulanssilla.

Ensihoito ja sairaankuljetus

Ensihoitotoiminnasta (sairaankuljetuksesta) vastaa Pirkanmaan hyvinvointialue. Ensihoito, puh. 112.

Palveluvastaava
Hanna-Maria Heikkinen
Mäntän terveysasema, Pakkaajankatu 18 D, 35800 Mänttä
puh. 044 466 3376 (arkisin 8-16)