Kiireetön hoito

Vastaanottopalvelut toimivat ajanvarauksella.

Mäntänvuoren Terveyden digiterveysasema

Mäntänvuoren Terveydessä pääset kätevästi ja nopeasti hoitoon digiterveysaseman hoitopolun kautta. Digiterveysasemalla saat palvelua chatissa sekä videovastaanotolla osaavalta hoitohenkilökunnaltamme.

Tutustu Mäntänvuoren Terveyden digiterveysasemaan.

Mänttä-Vilppula

Lääkärien ja hoitajien vastaanotot

Ajanvaraus

Keskitetty ajanvaraus- ja neuvontanumero
Ma - to klo 8 - 16 ja pe sekä arkipyhien aattoina klo 8 - 15
Puh. 03 254 3320

Mikäli ajanvarauksessa on ruuhkaa, voitte jättää takaisinsoittopyynnön jolloin teille soitetaan takaisin saman päivän aikana. Vastaaja antaa ohjeet, miten soittopyyntö jätetään. On tärkeää kuunnella ohje loppuun saakka. Huomioithan, että takaisin soittopalvelu on käytössä ainoastaan ma-to klo 8-16 ja pe sekä arkipyhien aattoina klo 8-15

Mäntän terveysasema (Sarapiha)
Pakkaajankatu 18 D
35800 Mänttä
Fax. 03 488 5475 (huom. vain faxien vastaanottoon, ei ajanvarausta)

Aukioloajat
Ma – to klo 8 – 16 ja pe sekä arkipyhien aattoina klo 8 - 15

Asiantuntijasairaanhoitajat

Diabeteshoitaja
Soittoaika ma-pe klo 12-13
Puh. 044 466 3326

Muistihoitaja, jalkahoitaja
Puh. 050 432 2820

Unipoliklinikka
Soittoaika ma-pe klo 11-12
Puh. 044 420 1515

Hoitokoordinaattori
Puh. 050 416 7855

Haavahoitaja
Puh. 044 466 3360

Kuulohoitaja
Puh. 03 254 3320/keskitetty ajanvaraus

Hoitotarvikejakelu, myös diabetestarvikkeet

Mänttä-Vilppula

Hoitotarvikkeet tilataan 1.1.2024 alkaen sähköisellä lomakkeella Pääset lomakkeella tästä: Analystica (pirha.fi)
Mikäli sähköisen lomakkeen käyttö ei ole mahdollista, voit edelleen tilata tuotteet ma, ti ja to klo 12–14 puhelimitse numerosta 044 466 3339

Hoitotarvikkeet on mahdollista tilata Postnord palvelupisteisiin tai Sarapihan pakettiautomaattiin. Mikäli haluat tuotteet toimitettavan Sarapihan pakettiautomaattiin, kirjoita se tilauslomakkeen lisätietokenttään. Huomioithan, että lomake edellyttää lisäksi aina valitsemaan jonkin Postnord-toimituspisteistä.

Mäntän terveysasema (Sarapiha)
Pakkaajankatu 18 D, 35800 Mänttä
Puh. 044 466 3339

Juupajoki

Hoitotarvikkeet tilataan 1.1.2024 alkaen sähköisellä lomakkeella Pääset lomakkeella tästä: Analystica (pirha.fi)
Mikäli sähköisen lomakkeen käyttö ei ole mahdollista, voit edelleen tilata tuotteet ma-ke 11.30–12.30 puhelimitse numerosta 040 4577 870.

Hoitotarvikkeet on mahdollista tilata Postnord palvelupisteisiin (lähin noutopiste Orivesi) tai Juupajoen terveysasemalle. Mikäli haluat tuotteet toimitettavan Juupajoen terveysasemalle, kirjoita se lisätietokenttään. Huomioithan, että lomake edellyttää lisäksi aina valitsemaan jonkin Postnord-toimituspisteistä.

Juupajoen terveysasema
Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Pirkanmaan hyvinvointialue - Hoitotarvikkeet

Hoitotarvikkeita ei enää varastoida terveyskeskuksissa, joten tarvikkeiden toimitusajat pitenevät 2-4 viikkoon. Tämä tulee ottaa huomioon tarvikkeita tilatessa.

Juupajoki

Lääkärin ja hoitajien vastaanotto

Ajanvaraus

Keskitetty ajanvaraus- ja neuvontanumero
Ma - to klo 8 - 16 ja pe sekä arkipyhien aattoina klo 8 - 15
Puh. 03 254 3320

Mikäli ajanvarauksessa on ruuhkaa, voitte jättää takaisinsoittopyynnön jolloin teille soitetaan takaisin saman päivän aikana. Vastaaja antaa ohjeet, miten soittopyyntö jätetään. On tärkeää kuunnella ohje loppuun saakka. Huomioithan, että takaisinsoitto palvelu on käytössä ainoastaan ma-to klo 8-16 ja pe sekä arkipyhien aattoina klo 8-15.

Juupajoen terveysasema
Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Aukioloajat
Ma - to klo 8 - 16 ja pe sekä arkipyhien aattoina klo 8 - 14 (puheluihin vastataan keskitetystä ajanvarauksesta klo 15 saakka)

Palveluvastaava
Hanna-Maria Heikkinen
Mäntän terveysasema, Pakkaajankatu 18 D, 35800 Mänttä
puh. 044 466 3376 (arkisin 8-16)

Terveysriskit ja pitkäaikaissairaudet

Terveysriskien hallinta ja pitkäaikaissairauksien hoito Mäntänvuoren Terveydessä

Terveydentilan kartoitus

Terveysriskien hallinnassa ja pitkäaikaissairauksien hoidossa tavoitellaan laadukkaita ja hyvävointisia elinvuosia.

Yksinkertainen tapa arvioida mitä kautta Sinun hyvinvointiisi pystytään parhaiten vaikuttamaan, on tehdä kokonaisvaltainen terveydentilan kartoitus.

Lähtökohtana on oma arviosi terveydentilastasi ja elämäntavoistasi sekä tarpeistasi ja tavoitteistasi hyvinvointisi suhteen. Oman arviosi voit tehdä tekemällä Mäntänvuoren Terveyden nettisivuilta löytyvän virtuaalisen terveystarkastuksen:

Jos testin täyttäminen omatoimisesti tuntuu liian vaikealta, voit tehdä testin myös yhdessä hoitajan kanssa puhelimitse, etävastaanotolla tai terveysasemalla. Jos teet testin itse ja esiin tulee terveysriskejä, Sinun kannattaa hakeutua hoitajan vastaanotolle. Mikäli olet tehnyt testin itse, tuothan raportin tulostettuna mukanasi. Ota mukaan myös lista käytössäsi olevista lääkkeistä (myös luontaistuotteet ja reseptittä ostamasi) sekä mahdolliset omaseurantatulokset (verenpaine, astmaatikon puhallusarvot tms.).

Erityisesti ikäihmisillä keskeisimmät hyvinvointiin vaikuttavat tekijät voidaan kartoittaa myös yksinkertaisemmin käyttäen lähtökohtana omahoitolomaketta, sen voit saada tulostettuna terveysasemalta tai täyttää ja tulostaa tästä:

Omahoitolomakkeet avulla pystyt (halutessasi yhdessä läheistesi kanssa) kartoittamaan hyvinvointiasi ja siihen vaikuttavia tekijöitä sekä miettimään tarpeitasi ja tavoitteitasi hyvinvointisi suhteen rauhassa ennen hoitajan vastaanottoa.

Asiakaslähtöinen terveys- ja hoitosuunnitelma

Terveydentilan kartoittamisen jälkeen hoitaja tekee Sinun kanssasi yhdessä hoitosuunnitelman, jossa lähdetään liikkeelle omista tarpeistasi ja tavoitteistasi hyvinvointisi suhteen. Ammattilainen vastaa kysymyksiisi ja kertoo millaisia tutkimus- ja hoitovaihtoehtoja on käytettävissä ja millaisiin tuloksiin niiden avulla voidaan päästä. Yhdessä päätätte, millaisia omahoidon keinoja kokeillaan ja millaista ammattilaisapua tai muuta tukea niiden toteuttamiseen tarvitset. Lääkärin kanssa päätetään lääketieteellisistä hoidoista.

Hoitosuunnitelmaan kirjataan, miten sen toteutumista seurataan: koska, miten, kuka sitä päivittää sekä henkilö, kehen voit tarvittaessa ottaa yhteyttä. Hoitosuunnitelman pystyt koska tahansa tarkistamaan Omakannan kautta (omakanta.fi) tai se voidaan tulostaa Sinulle mukaan.