Käytä vapauttasi valita

Suomalaisilla on oikeus valita julkisten terveydenhuollon hoitopaikkansa perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa.

Jokaisella suomalaisella on oma nimetty terveysasema kotikunnassaan. Julkisen terveydenhuollon asiakkaana voit myös valita, minkä terveysaseman palveluja haluat käyttää. Kiireettömän hoidon hoitopaikan voit valita kotikuntasi terveysasemista tai halutessasi koko Suomen alueelta.

Voit olla kerrallaan yhden terveysaseman asiakkaana. Saat terveysasemaltasi kaikki perusterveydenhuollon palvelut, kuten lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanoton, neuvolapalvelut, hammashoidon ja kuntoutuspalvelut.

Miten asiakkaaksi Mäntänvuoren Terveyteen?

Kun haluat vaihtaa Mäntänvuoren Terveyden asiakkaaksi, toimi näin:

1. Lataa vaihtolomake

Tulosta terveysaseman vaihtolomake tai tilaa lomakkeet sähköpostitse milla.nyberg@pihlajalinna.fi tai numerosta 050 591 5720 - saat täyttövalmiit materiaalit valmiiksi maksetun postituskuoren kanssa.

Lataa tästä vaihtolomake

2. Täytä vaihtolomake

Täytä lomake kahtena kappaleena (toinen nykyiselle terveysasemallesi ja toinen Mäntänvuoren Terveydelle).

3. Lähetä vaihtolomake

Postita tai tuo lomakkeet Mäntänvuoren Terveyteen – huolehdimme puolestasi ilmoituksesta nykyiselle terveysasemallesi!

4. Tervetuloa asiakkaaksi!

Saat kotiin postitse Tervetuloa asiakkaaksi -kirjeen, jossa kerrotaan Mäntänvuoren Terveyden toiminnasta ja esimerkiksi ajanvarausohjeet.

Voit myös tulla Mäntänvuoren Terveyteen paikan päälle tekemään terveysasemanvaihdon. Saat toimistostamme vaihtolomakkeita ja henkilökuntamme auttaa sinua mielellään lomakkeiden täytössä ja ohjaa terveysaseman vaihtamisessa.

Vastuu hoidostasi siirtyy uuteen terveysasemaan viimeistään kolmen viikon kuluttua, kun ilmoitus on vastaanotettu. Otamme mielellämme hoidettavaksemme koko perheesi. Muistahan terveysaseman vaihdosta tehdessäsi, että lapset eivät siirry automaattisesti vanhempiensa mukana. Tee siis jokaisesta siirtyvästä perheenjäsenestä erillinen ilmoitus. Alaikäisen lapsen ilmoitukseen tarvitaan molempien huoltajien allekirjoitus.