Terveysasemat

Vastaanottopalvelut Mänttä-Vilppulan sekä Juupajoen alueella toimivat ajanvarauksella. Puhelimessa sairaanhoitajat arvioivat asiakkaan hoidontarpeen ja tekevät tarvittavat ajanvaraukset.

Puhelimessa tehdyn arvioinnin perusteella asiakas voi saada esimerkiksi kotihoito-ohjeet, ajan hoitajan, fysioterapeutin tai lääkärin vastaanotolle/etävastaanotolle tai puhelinajan lääkärille tai hoitajalle.

Asiakkaille, joilla on yksi tai useampia pitkäaikaissairauksia, nimetään oma hoitaja/oma lääkäri, jolloin kaikki yhteydenotot, ajanvaraukset, laboratoriovastausten tiedustelu ja reseptien uusintapyynnöt kulkevat omahoitajan kautta.

Mänttä-Vilppula

Mäntän terveysasema (Sarapiha)
Terveysasemalla on lääkäreiden ja hoitajien vastaanotot sekä kiireellinen hoito.
Pakkaajankatu 18 D
35800 Mänttä
Puh. 03 254 3320

Aukioloajat ma – to klo 8 – 16 ja pe ja arkipyhien aattoina 8 - 15

Lääkärin ajanvarauksellinen kiirevastaanotto on auki klo 6 - 24. Klo 24 - 6 sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeen pääsääntöisesti puhelimitse konsultoiden tarvittaessa lääkäriä. Puh. 03 455 2720

Koronanäytteenotto

Sarapihan drive-in-koronanäytteenotto
Pakkaajankatu 18, 35800 Mänttä. Reitti näytteenottopisteelle on merkitty opastein.

  • Voit tulla näytteenottoon autolla tai kävellen.
  • Paikalle tulee saapua täsmälleen varattuna aikana.
  • Henkilökunta ohjaa näytteenottoon tulevaa asiakasta toimintatavoista.
  • Mukana tarvitsee olla henkilöllisyystodistus.

Koronatestauspiste toimii ajanvarauksella. Jos epäilet COVID-19-infektiota: Tee oirearvio (omaolo.fi) ja toimi oirearvion mukaisesti. Ajan näytteenottoon voi varata Omaolon kautta verkkoajanvarauksesta tai ottamalla yhteyttä terveyskeskukseen joko puhelimitse 03 254 3320 tai terveyssovelluksella, tai omaan työterveyshuoltoosi. Mikäli vointisi heikkenee virka-ajan ulkopuolella ota yhteys kiirevastaanottoon puh. 03 455 2720. Saat puhelimitse tai terveyssovelluksessa näytteenottoajan sekä ohjeet näytteenottoon saapumisesta.

Infektiovastaanotto toimii Sarapihan terveysaseman hengitystieinfektiopolilla. Siellä voidaan tutkia niitä hengitystieoireista kärsiviä potilaita, jotka tarvitsevat tarkempia tutkimuksia. Hoitaja ohjeistaa puhelimitse saapumisesta infektiovastaanotolle.

Juupajoki

Juupajoen terveysasemalta saa perusterveydenhuollon palveluita, mm. hammashuolto, lääkäri-ja sairaanhoitajavastaanotot, äitiys- ja lastenneuvola, aikuisvastaanotto, laboratoriopalvelut ja fysioterapia. Iltaisin ja viikonloppuisin Juupajoen terveysasema on suljettu. Tuona aikana äkilliset sairaudet ja tapaturmat hoidetaan Mänttä-Vilppulan kiirevastaanotolla.

Juupajoen terveysasema
Koskitie 50
35500 Korkeakoski
puh. 03 254 3320

Aukioloajat ma - to 8 - 16, pe ja arkipyhien aattoina 8 - 14 (puheluihin vastataan keskitetystä ajanvarauksesta klo 15 saakka)

Hoitotarvikejakelu ma - ke 11.30 - 12.30
Voit tilata hoitotarvikkeita myös etukäteen. Tilatut tarvikkeet voit noutaa noutopisteestä omatoimisesti terveysaseman aukioloaikoina. Puh. 040 457 7870

Terveysasemien puhelinpalvelu ja takaisinsoitto

Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen terveysasemien vastaanotoille on yksi yhteinen ajanvarausnumero 03 254 3320. Tähän numeroon ollaan yhteydessä kiireettömän hoidon tarpeessa. Kiireellistä hoitoa tarvittaessa otetaan yhteys puhelimitse Mäntän Sarapihan kiirevastaanotolle, puh. 03 455 2720, kiirevastaanoton hoitaja arvioi hoidon tarpeen tarvittaessa lääkäriä konsultoiden. Hätätilanteissa soitetaan aina hätänumeroon 112.

Mitä takaisinsoitto tarkoittaa?

Mikäli puhelinpalvelussa on ruuhkaa etkä halua jonottaa, voit valita takaisinsoiton. Soitamme jokaisen takaisinsoittopyynnön jättäjälle saman päivän aikana.

Takaisinsoittopyyntöä jättäessä tallenne antaa ohjeen painamaan puhelimen näppäimistöltä joko numeroa 1 (jos soiton haluaa siihen numeroon, josta soittaa sillä hetkellä) tai numeroa 2 (jos soiton haluaa johonkin toiseen numeroon).

Älä sulje puhelinta ennen kuin kuulet kohdan ”soitamme teille mahdollisimman pian”. Silloin pyyntö on rekisteröitynyt oikein ja pystymme soittamaan takaisin.
Kun soitamme sinulle takaisin, puhelu tulee tuntemattomasta numerosta.

Takaisinsoiton odotusaika vaihtelee viikonpäivästä ja kellonajasta riippuen. Ruuhkaisimpia aikoja ovat maanantai- ja tiistaiaamut. Puheluita voi näinä päivinä tulla jopa 500 ja valtaosa yhtä aikaa juuri aamun aikana. Olemme lisänneet hoitajaresurssia näihin aikoihin, mutta toivomme, että kiireettömissä asioissa asiakkaat voisivat soittaa muina aikoina. Keskimääräinen takaisinsoittoaika vaihtelee 10 minuutin ja 2 tunnin välillä. Seuraamme jonotusaikaa ja puhelinpalvelun saavutettavuutta jatkuvasti ja päivitämme kuukausittain kuntalaisten nähtäville tilastotietoja puhelinpalvelun toimivuudesta ja asiakastyytyväisyydestä.

puheludata lokakuu

Muista myös terveyssovellus

Monia asioita voit hoitaa myös Pihlajalinna-terveyssovelluksen avulla. Saat sen ladattua puhelimesi sovelluskaupasta. Terveyssovelluksen käyttöohjeet löydät täältä: Pihlajalinna-terveyssovellus
Huomioithan myös, että ajanvarausnumeroon ei voi lähettää tekstiviestiä, mutta terveyssovelluksen kautta chat-viestit toimivat.