Uratarina

”Olen Veera Kovanen. Olen koulutukseltani lähihoitaja ja valmistuin vuonna 2015.

Työskentelen nykyään Mäntänvuoren Terveyden varahenkilöstössä. Sitä ennen olen työskennellyt Oriveden sairasautopalvelussa, Mäntänvuoren terveyden tk-sairaalassa sekä Ruoveden vuodeosastolla.

Aloitin työt varahenkilöstössä heinäkuussa 2022. Alun perin kiinnostuin varahenkilön työstä vaihtelevan työnkuvan vuoksi ja työ on todella vastannut odotuksiani. Olen saanut tehdä monipuolisia töitä eri työpisteissä. Tällä hetkellä kierrän tk-sairaalassa, tehostetun palveluasumisen yksiköissä Mäntässä ja Vilppulassa, tuetun palveluasumisen yksikössä, kuntoutusosastolla sekä vastaan Juupajoella laboratorionäytteiden ottamisesta itsenäisesti näytteenottopisteellä.

Työskentely varahenkilöstössä vaatii laajaa ammattitaitoa, oma-aloitteisuutta, valmiutta tilanteiden nopeisiin muutoksiin ja liikkuvaan työhön, hyviä sosiaalisia taitoja, stressinsietokykyä sekä taitoa omaksua eri työyhteisöt. Varahenkilöstössä työskennellessä asiakassuhteita on suuri määrä, joten olennaisen tiedon hankkiminen ja sen käyttö vaatii laaja-alaista osaamista. Varahenkilöstössä työskentely antaa ammatillisesti laajaa näkökulmaa sosiaali- ja terveysalasta ja eri asiakasryhmistä sekä tarjoaa erittäin hyvät mahdollisuudet kehittää itseään ammattilaisena. Kun minulle tarjottiin mahdollisuutta lisäkouluttautua laboratorio-lähihoitajaksi, tartuin heti innolla haasteeseen. Lisäkoulutus tapahtui Mäntän laboratoriossa, johon kuului näytteiden otto, esikäsittely ja lajittelu sekä ohjelmistojen käyttö.

Vaikka me varahenkilöt emme välttämättä näe toisiamme usein, olemme tiivis työyhteisö ja meillä on hyvä porukka. Kiertäminen eri yksiköissä on suuri rikkaus omaan työhön. Meillä on kerran kuukaudessa yhteinen varahenkilöstön palaveri, jossa pääsemme näkemään toisiamme ja kertomaan kuulumisiamme. Olemme hyvin itseohjautuva työyhteisö ja pyrimme ratkaisemaan työssä esiin tulevat haasteet oma-aloitteisesti.”

Veera

Varahenkilöstö vastaa Mäntänvuoren Terveyden eri työyksiköiden akuutteihin poissaoloihin. Varahenkilöt työskentelevät ennalta laaditun työvuorosuunnitelman mukaisesti ja työvuorosuunnittelu tapahtuu autonomisesti. Varahenkilöstön palveluvastaavana toimii Katri Kumpulainen, p.040 6310723, katri.kumpulainen@pihlajalinna.fi